Zorgspectrum Het Zand in financiële problemen.

STAPHORST – Zorgspectrum Het Zand welke onder andere eigenaar is van de Berghorst in Staphorst moet reorganiseren en flink bezuinigen door financiële tekorten.

Hoeveel er bezuinigd moet worden en hoeveel banen de gehele reorganisatie zal gaan kosten maakt Het Zand begin september bekend.

In totaal heeft Het Zand zorgcentra in vijf woonplaatsen en werken er verdeeld over deze 5 woonplaatsen 600 medewerkers.

De financiële problemen zijn ontstaan doordat Het Zand meer zorg leverde dan dat verzekeraars vergoedden.

‘Dat kan onze organisatie financieel niet meer trekken. Dat betekent dat als er geen vergoeding tegenover staat, wij de zorg ook niet meer kunnen leveren. Daarnaast moest de onregelmatigheidstoeslag over de vakanties, over de afgelopen vijf jaar, betaald worden en is geconstateerd dat de formatie groter is dan de zorgvraag. Dit betekent dat we genoodzaakt zijn tot een reorganisatie om financieel weer gezond te worden’, laat Het Zand weten.

Ondanks de financiële problemen werd vorig jaar het zorgcentrum in Staphorst nog voor 2 miljoen euro verbouwt.

Waarmee het complex nu ruimte bied voor 111 appartementen en 32 verpleeghuisplaatsen.

En kunnen bewoners gebruik maken van het nieuwe restaurant met een eigen keuken, een winkel en ook een kapsalon.

Ondanks de Reorganisatie en bezuinigingen geeft Het Zand aan ervoor te zorgen dat ze kwalitatief hoogwaardige, verantwoorde en veilige zorg te zullen blijven bieden.

Bron: Meppeler Courant