Triathlon Staphorst met 34 teams en 98 individuele deelnemers een groot succes

STAPHORST – De triathlon in Staphorst afgelopen zaterdag was een groot succes. Om 13.15 uur gaf burgemeester Seegers uit Staphorst het startschot. Maar liefst 34 teams en 98 individuele deelnemers verschenen aan de start van dit nieuwe evenement. Peter van Groothees won de kwart triathlon en René Poppe was de snelste deelnemer op de achtste triathlon.

 

De triathlon in Staphorst trok veel publiek. De ochtend begon fris, maar later op de middag kwam de zon door. Klaas de Weerd, van de organisatie Triathlon Staphorst: ‘Het was een geweldig evenement. Uiteraard zijn er nog wat verbeterpunten, maar voor een eerste keer kijken we terug op een geslaagd evenement. In het bijzonder gaat onze dank uit naar de sponsoren, de bijna 100 vrijwilligers en niet te vergeten de 200 deelnemers.’

 

Uitslagen

Op de kwart triathlon was Peter van Groothees uit Zwolle de snelste individuele man met een tijd van 01:58:41. Anouschka Hof uit Herwen was met een tijd van 02.20:24 de snelste individuele vrouw op deze afstand. Team Staphorst kwam met een tijd van 01:51:03 als eerste team over de finish. De snelste Staphorster was Rik Jansen. Op de achtste triathlon kwam René Poppe uit Zwolle als eerste individuele man over de streep met een tijd van 00:58:20. De snelste individuele vrouw op de achtste triathlon was Corien Wegkamp. Zij legde de afstand af in 01:05:07. Triathlonteamdeboks 1 was het snelste team op de achtste triathlon. Met een tijd van 00:57:25 versloegen zij de andere teams. Snelste man uit Staphorst was Niko van der Sluis en de snelste dame uit Staphorst was Janine de Weerd.

 

Afstanden en organisatie

Een kwart triathlon bestaat uit 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen en een achtste triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De organisatie bestaat uit een aantal leden van Bos Bedden Loopgroep AG’85, Wieler Toerfiets Club Staphorst, de Reddingsbrigade Staphorst en zwemvereniging de Nieuwe Slag. Het evenement vindt volgend jaar opnieuw plaats.