Stichting Welzijn Staphorst rijkt op donderdag 9 maart de vrijwilligerspluim uit

STAPHORST – De Stichting Welzijn Staphorst (SWS) houdt donderdagavond 9 maart 2017 van 18.30 – 21.30 uur een vrijwilligersmarkt in Zaal Spoorzicht. Op deze avond wordt de vrijwilligerspluim 2017 uitgereikt.
Inwoners en organisaties van de gemeente Staphorst kunnen iemand of een groep nomineren voor deze eretitel. De nominaties moeten voor 27 februari bij SWS zijn.
Een nominatieformulier is te downloaden via de website van SWS (www.sws-staphorst.nl), of af te halen bij het kantoor van SWS in het Dienstencentrum, Berkenlaan 1 te Staphorst.

Nieuw: de aanmoedigingsprijs
Nieuw dit jaar is dat er naast de categorieën individu en groep een derde categorie is toegevoegd: de aanmoedigingsprijs. Dit is een prijs voor jonge vrijwilligers onder de 18 jaar. Dit kan één jongere zijn of een groep jongeren. De aanmoedigingsprijs is toegevoegd om het vrijwilligerswerk onder jongeren te stimuleren en onder de aandacht te brengen.
Er zijn dus drie categorieën:
– individueel
– groep
– aanmoedigingsprijs (jongeren <18)

Na de nominaties zal op basis van de argumentatie / aanbeveling een jury, bestaand uit 5 personen uit verschillende geledingen van de samenleving, de winnaar bepalen.
De jury bestaat uit:

Henk Korterink (WMO – kerken)
Jesper Kisteman (Jongerenraad)
Joan Veijer (Sportraad)
Hilly Witte (Rode Kruis, winnaar groep pluim 2016)
Annelies Troost (winnaar individuele pluim 2016)

Als u een nominatie doet voor de Vrijwilligerspluim 2017 is de argumentatie erg belangrijk om de jury duidelijk te maken waarom deze persoon of club de pluim verdient.

 

Wethouder Jaspers Faijer reikt op 9 maart de prijzen uit op de vrijwilligersmarkt, waar alle organisaties uit Staphorst, Rouveen en IJhorst die met vrijwilligers werken zich op hun eigen wijze presenteren.

 

Aanmelden als organisatie voor de markt

Organisaties die zich willen presenteren op de markt kunnen zich hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier op de website van SWS.

 

Meer informatie, opgave en nominatie: Margje Ponstein van SWS, 0522-465143,

info@sws-staphorst.nl

www.sws-staphorst.nl