Staphorst vraagt inwoners na te denken over toekomst


STAPHORST – Hoe ziet de gemeente Staphorst er in de toekomst uit? Veel mensen kennen de gemeente Staphorst van de klederdracht en de boerderijen. Dit is echter maar een klein deel van het verhaal.

Staphorst is ook een heel innovatieve en ondernemende gemeente. Maar hoe ziet de gemeente er in de toekomst uit? Het is heel belangrijk om hier samen met u over na te denken, omdat de Omgevingswet wordt ingevoerd. Laat uw stem horen via een enquête. Deze is te vinden op www.staphorst.nl/omgevingsvisie. Het invullen kost slechts 5 tot 10 minuten van uw tijd, invullen kan tot 24 februari. Daarnaast organiseert de gemeente interactieve bijeenkomsten over de toekomst van uw leefomgeving.

Kom hiervoor naar één van de bewonersavonden op:

 13 februari van 19.30 tot 21.30 uur in zaal Spoorzicht, Gemeenteweg 171 te Staphorst

 21 februari van 19.30 tot 21.30 uur in het dienstgebouw van de Hervormde gemeente aan de Oude Rijksweg 452 te Rouveen.

 Voor IJhorst is er op 16 februari van 17.30 tot 21.30 uur een dorpsavond over de toekomst van IJhorst in het Vosje aan de Heerenweg 36.

De resultaten van de bewonersavond en enquête worden gebruikt voor het opstellen van een omgevingsvisie voor de gemeente Staphorst.

Visie op de toekomst

Elke gemeente moet volgens de Omgevingswet een omgevingsvisie hebben. Dit is een visie van de gemeente op de toekomst van de leefomgeving. Hier hebben we – samen met u – al eens over nagedacht voor de 3 kernen.

Dit kunnen we in grote lijnen overnemen, maar ook nog aanpassen. Nieuwe thema’s kunnen worden toegevoegd, zodat er een nieuwe visie voor de gehele gemeente ontstaat. We zijn daarom heel benieuwd wat u vindt van uw eigen leefomgeving en hoe dat eruit moet zien in de toekomst.