Sportweekend met prachtige derby’s op komst!

voetbalOok deze week nemen we jullie mee langs het programma in DNO Sport. Op zondag staan twee onvervalste burenruzies op de rol. Maar er is meer.

Zaterdag

In de Hoofdklasse B is Staphorst wel weer aan een overwinning toe. Vorige week had het de mogelijkheid op poleposition te komen voor winst van de eerste periode, maar na de thuisnederlaag tegen het Asser ACV (1-2) lijkt dat nu opeens ver weg. Om druk te houden op DOVO en ACV, moet er gewonnen worden bij laagvlieger SDV Barneveld.

De drie clubs die we in de Derde klasse D volgen, wisten vorige week niet te winnen. ZZVV liep bij Hardenberg’85 tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan: 2-0. Het zag het gat naar koploper DESZ groeien tot vijf punten. Om aansluiting te houden is een overwinning in eigen huis tegen SC Lutten broodnodig. Die ploeg bezet plaats elf.  Vitesse’63 speelde met 2-2 gelijk tegen Hollandscheveld. De laatste overwinning dateert inmiddels alweer van 10 september, maar de ploeg van Johan Knoll staat voor een loodzware opgave. Het gaat op bezoek bij koploper DESZ, dat met name in eigen huis glanzende cijfers kan overleggen: drie gespeeld, negen punten, zestien voor en drie tegen. Ga er maar aan staan. SC Rouveen kwam vorige week bij hekkensluiter CSVC niet verder dan 1-1. Deze week komt Hollandscheveld naar Rouveen, dat dit seizoen nog ongeslagen is. Vooral het gebrek aan scorend vermogen lijkt Rouveen tot nu toe dwars te zitten. Met acht goals behoren de groenhemden tot de staart van 3D. Hollandscheveld kreeg er daarentegen nog maar zeven tegen en hoeft daarbij alleen Nieuwleusen voor zich te dulden.

Het zit dit seizoen niet mee voor VVAK in de Vijfde klasse E. Het wacht nog altijd op de eerste overwinning. Vorige week won Damacota in Nieuwe-Pekela met 4-2. Dit weekend speelt VVAK op eigen veld tegen SETA (Musselkanaal), dat met zes punten in de middenmoot staat. Met een overwinning kan VVAK ineens een sprong op de ranglijst maken.

Zondag

De flow van Ruinerwold in de 2e klasse K werd vorige week een hardhandig halt geroepen door DTD. De lange terugreis moest worden volbracht zonder punten, want de Friezen wonnen met 4-0. Zondag speelt Ruinerwold tegen Velocitas 1897, dat met slechts vier punten tiende staat. Om nog mee te blijven doen om de periode en de uitstekende thuisbalans in stand te houden, telt alleen de volle winst.

In de Derde klasse D volgen we Ruinen en Zuidwolde. Die ploegen spelen zondagmiddag in Ruinen tegen elkaar. Beide teams kennen met vier punten een matige competitiestart en vooral voor Zuidwolde is dat ver onder verwachting. Kunnen Jarrisch Keizer en de zijnen de weg omhoog inslaan of duikt Ruinen de middenmoot in? Wie deelt de eerste tik uit in deze Woldenderby? Een prachtig affiche.

In de 4e klasse E staat de wedstrijd van het jaar op het programma. Na de degradatie van Wacker en het bekend worden van de competitie-indeling was het zeker: de Reestderby is terug. Deel een speelt zich zondag af in de bossen van IJhorst. De ploeg van Patrick Visser heeft de punten hard nodig, want het is afgezakt naar de voorlaatste plaats. Wacker begint op stoom te komen en wil graag definitief aansluiten bij de top in deze competitie. Maar natuurlijk willen beide ploegen zondag vooral winnen, omdat het dan van de buurman is.

DOS’63 staat in de Vijfde klasse A op plek vijf. In zes wedstrijden won het twee keer, speelde het twee keer gelijk en werd er twee keer verloren. Vorige week werd er nipt verloren bij Uffelte (4-3), deze week komt Scheerwolde naar het veld in Linde. Op dat veld is DOS’63 nog ongeslagen, Scheerwolde bezet plaats elf, dus een overwinning zal het doel zijn van de ploeg van Lambertus Nijenmanting.

Tot slot de 1e klasse A in het korfbal. Vorige week won KIOS bij ZKC’19. Zondag gaat ZKC’19 op bezoek bij Synergo in Utrecht. Het lijkt bijna een must-win te gaan worden, aangezien ZKC’19 na zes speelrondes nog altijd op nul punten staat. KIOS hoopt in de thuiswedstrijd tegen Wez Handich/Dow de aansluiting met de top van de 1e klasse A te vinden.