Prof voetbalster Lieke Huls (23) uit Meppel over EK vrouwenvoetbal

MEPPEL – Lieke Huls (23) uit Meppel is groot fan van voetbal en speelt zelf ook niet geheel onverdienstelijk.

Zij speelt namelijk in de eerste selectie vrouwen van S.C. Heerenveen.

En zij laat weten op haar facebook dat ze heel blij is met de aandacht rondom het EK vrouwen voetbal.

Ze ziet dit naast erkenning voor de sport ook als goede stap in de richting voor het vrouwenvoetbal in het algemeen in Nederland.

Op haar facebook schrijft Lieke hier het volgende over:

Voetballen, een spelletje waarvan mijn hart sneller gaat kloppen.

Op het voetbalveld voel ik mij ‘thuis’. Ik voel me sterker in een team, in mijn kracht tijdens het spelen van duels en gelukkig bij het spelen van een mooie bal, doelpunt of zege. Alle andere dingen zijn dan voor mij even bijzaak.

Sinds de goede prestaties op het EK van de Oranje Leeuwinnen merk ik dat ik steeds meer positieve reacties mag ontvangen over ‘vrouwenvoetbal’.

Het leeft als nooit tevoren! Ik hoop met heel mijn hart dat de meiden Europees kampioen worden, dat hebben ze verdiend! Dat heeft heel “vrouwenvoetbal Nederland” verdiend, de speelsters, de clubs, de trainers, de vrijwilligers en de fans. Alle meisjes in Nederland mogen dromen van een EK, hoe tof is dat!

Hoop dat de eredivisie vrouwen deze ‘positieve flow’ aankomend seizoen voort kan zetten. Meer zendtijd, meer sponsoren en meer toeschouwers! Hetzelfde wens ik uiteraard de breedte sport toe, meer opgeleide trainers, meer faciliteiten en meer betrokkenheid voor meisjes en vrouwen binnen de club.

Het begint bij mij in elk geval weer te kriebelen, heb weer zin om dagelijks toe te leven naar de wedstrijd op vrijdagavond!

Maandag start de voorbereiding en over precies 1 maand spelen we onze eerste competitie wedstrijd tegen VV Alkmaar.

De oranje leeuwinnen spelen morgen in Enschede om 20:45 uur de Halve finale tegen Engeland en is live te zien op NPO Nederland 1.