Plaatselijke bedrijven Staphorst willen gemeentegids uitgeven

STAPHORST – Pbrandollaatselijke ondernemers uit Staphorst komen bij elkaar voor het uitgeven van de gemeentegids. Dit nadat duidelijk geworden is dat ondanks meerdere oproepen om tot een lokale uitgave te komen blijkbaar niet serieus genomen worden. Na een oproep via e-mail van Brandol.nl aan bedrijven om niet te adverteren in de gemeentegids van Akse Media uit Den Helder is de zaak verder aan het rollen gebracht. Diverse grafische bedrijven hebben hun medewerking toegezegd.

De huidige gemeentegids van Staphorst is tot eind 2013 geldig, maar de nieuwe gids komt pas na de raadsverkiezingen van maart 2014 uit (in verband de nieuwe samenstelling van de gemeenteraad). Op het gemeentehuis van Staphorst was er verbazing dat Akse Media al weer startte met de advertentiewerving voor de nieuwe gids. De gemeente heeft blijkbaar klakkeloos die acquisitiebrief weer verstrekt, ondertekend door de burgemeester in zijn oude termijn. Miscommunicatie bij de gemeente?

Deze gemeentegids van Staphorst wordt al jaren uitgegeven door Akse Media. Andere grote aanbieders zijn: Lokaal Totaal uit Eindhoven, De Kleine Media uit Alkmaar (is inmiddels overgenomen door Lokaal Totaal) en FMR Producties uit Breezand. Daarnaast hebben sommige gemeenten een samenwerking met een lokale drukker, meestal uit eigen gemeente. Dat laatste is het geval in Steenwijkerland, daar werken ze al meer dan 30 jaar samen met  Drukkerij Hovens Gréve uit Steenwijk. Ook in Oldenzaal en Haaksbergen is er een lokale samenwerking.

Brandol.nl heeft overigens een samenwerking met FMR Producties waarbij aan de digitale gemeentegidsen de weer- en verkeersinformatie en het lokale en regionale nieuws van Brandol.nl gekoppeld is. Voor 9 gemeenten in Overijssel, waaronder de buurgemeente Zwartewaterland, verzorgt FMR Producties de gemeentegids. In contacten met gemeenteambtenaren is dat ook aangegeven; geef meerdere aanbieders een kans, en wees in ieder geval open over de gunning van de opdracht.

De plaatselijke ondernemers vragen de collega-ondernemers vriendelijk mee te helpen door in ieder geval nog niet te tekenen voor een advertentie in de gids van Akse Media. De gemeente Staphorst heeft aan Akse Media dus al wel weer een officiële acquisitiebrief meegegeven, laat u daardoor niet van streek brengen. Binnenkort volgt weer een gesprek met de gemeente, uiteraard houden we u op de hoogte van de voortgang en de uitkomsten van de besprekingen.