Loran Faber test op TT Circuit Assen en maakt kennis met collega’s

REGIO – Het was een drukke week voor Loran. Zaterdag 1 april stond er een testdag gepland op het TT circuit in Assen met het Dutch racingteam en op zondag stond de reis naar Spanje samen met vader Eduard voor de boeg teneinde de eerste echter kennismaking mee te maken met zijn Red Bull rookie collega’s.

Jongstleden zaterdag 1 april was één van de weinige keren dat Loran dit jaar op Assen kon testen met de Dutch racing team Honda. Tijdens de door de KNMV georganiseerde trainingsdag was die mogelijkheid er.
Helaas waren de weersomstandigheden niet al te best, in de ochtenduren konden er weliswaar enkele droge sessies verreden worden maar begin van de middag kregen de rijders een enorme hoosbui te verduren net na de Moto3 sessie met daarin Loran. Het spreekt voor zich dat er weinig actie meer op de baan te zien was.
Later in de middag werd er nog één keer een sessie op een natte maar wel opdrogende baan verreden maar daarna werden de spullen ingepakt. Het had volgens het team geen zin risico’s te nemen, temeer daar Loran de volgende dag naar Spanje moest reizen voor de Red Bull Rookies training. De eerste kilometers op de Red Bull MotoGP Rookies Cup KTM zijn inmiddels een feit voor Loran. De afgelopen week werkte hij op het Motorland Aragon Circuit samen met zijn 23 Red Bull Rookies collega’s een eerste kennismakingstest af.

Nadat er maandag allerlei organisatorische zaken op het programma stonden, waaronder het in ontvangst nemen van de teamkleding, de nieuwe helmen, motorpakken en andere benodigdheden werden dinsdag de motoren voor de eerste keer gestart en kon er gereden worden op het Spaanse Circuit,.
De overige dagen werden er, naast een groot aantal briefings, mediatrainingen, fotoshoots en video opnames, nog diverse keren getraind en werd de testweek vrijdag afgesloten met een heuse ‘trainingswedstrijd’.

Snelle rondetijden en een goede uitslag van de testrace waren deze week niet belangrijk voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie, deze week stond in het teken van een kennismaking voor rijder EN ouder/ begeleider, het onder de knie krijgen van de werkwijze van de organisatie, geen fouten maken en het leren van de toch wel strenge regels waaraan de jonge talentjes zich het komende seizoen dienen te houden.

In het weekend van 6 en 7 mei gaat het dit seizoen voor het eerst om het echie als op het circuit van Jerez de la Frontera de eerste trainingen, kwalificatie en races op het programma staan. Het weekend daarvoor zal echter op 30 april de cyclus om het FIM Junior WK Moto3 al losbarsten in het zuid- Spaanse Albacete.

Nu dus even een paar weken rust voor Loran. Tijd om even weer de dagelijkse bezigheden op te pakken zoals school en huiswerk. Al zal waarschijnlijk wat Loran betreft het racen niet snel genoeg weer kunnen beginnen!

Foto’s training Assen : JTS Fotografie
Foto’s Red Bull Rookies: Racesport.nl