Kennisfestival Lokale Energie Overijssel op vrijdag 10 november

REGIO – Vrijdag 10 november is hét Kennisfestival Lokale Energie Overijssel. Het Kennisfestival staat volledig in het teken staat van de energietransitie in Overijssel en de rol daarbij van lokale energie initiatieven en gemeenten. De dag kent een gevarieerd programma met diverse workshops, pitches en interviews, onder andere met Ruud Koornstra (Energiecommissaris van Nederland) en Annemieke Traag (gedeputeerde). Mensen uit de praktijk delen deze dag hun kennis en ervaringen over lokale energieopwekking van zon, wind en warmte. Aspecten als draagvlak, samenwerking en financieringsmogelijkheden komen uitgebreid aan de orde.
Het Kennisfestival is gratis toegankelijk, aanmelden kan tot 30 oktober. Meer informatie en aanmelden kan via Natuur en Milieu Overijssel (038) 425 09 60.

Overijssel kent meer dan 70 lokale duurzame energie initiatieven. De initiatieven bestaan veelal uit vrijwilligers die met veel enthousiasme lokaal projecten ontwikkelen die bijdragen aan de energietransitie. “Het gaat dan onder andere om zonneparken, energieopwekking met waterkracht. De realisatie van dit soort projecten is in de praktijk niet eenvoudig. Waar begin je als initiatief? Ondersteuning en onderlinge uitwisseling van kennis en ervaringen kunnen daarbij helpen”, aldus Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel. “Het Kennisfestival biedt de mogelijkheid om veel kennis op te doen en nieuwe contacten te leggen”. Dankzij een bijdrage van de provincie Overijssel en Enpuls zijn er geen kosten aan deelname verbonden.