Jeugdteam SC Rouveen kampioen in 1e Klasse

ROUVEEN – Het hoogste jeugdteam van de SC Rouveen wint de beslissingspoule voor het kampioenschap in de 1e Klasse.

Na in de reguliere competitie samen met SC Emmeloord en FC Wolvega samen op een eerste plaats te zijn geëindigd, moest er in een poule van drie ploegen gespeeld worden om het uiteindelijke kampioenschap.

 

De eerste wedstrijd werd vorige week tegen FC Wolvega met 2-1 gewonnen. De tweede wedstrijd werd op woensdagavond 17 mei gespeeld tegen de JO19’s van de SC Emmeloord.

 

Ook hier bleek dat het krachtsverschil tussen de drie winnaars niet groot was. Lang bleef dan ook de 0-0 stand op het scorebord staan. Tot in het begin van de tweede helft de SC Rouveen een vrije trap mocht nemen. David Bouwmeester vestigde zich achter de bal en schoot deze prachtig en buiten het bereik van de SC Emmeloord-keeper in de bovenhoek: 0-1. In de resterende tijd zagen beide teams geen mogelijkheden meer om te scoren, waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan en de Rouveners het kampioenschap konden vieren.

 

Het was tevens de laatste wedstrijd onder leiding van trainer Arjan Schra , die na meerdere jaren trainer te zijn geweest van de JO19’s (vroeger A1’s) het stokje overdraagt aan Harold Hulst (die daarmee doorschuift van de JO17’s naar de JO19’s).