Jan Vosdag: help mee met het opruimen van zwerfvuil

STAPHORST – Jan Vosdag: help mee met het opruimen van zwerfvuil Op zaterdag 21 oktober wordt in IJhorst weer de Jan Vosdag gehouden, een jaarlijks succesvolle actie om zwerfvuil te bestrijden.

De Jan Vosdag is jaren geleden ontstaan toen de gelijknamige gemeenteambtenaar stopte met werken. Deze – inmiddels overleden – Jan Vos hield in de plantsoenendienst het dorp IJhorst keurig schoon. Dorpsraad IJhorst wilde dit goede werk voortzetten. Want rommel op straat is een doorn in het oog van velen. Als we er samen voor zorgen dat er geen zwerfvuil ligt, hoeven we het ook niet op te ruimen. Een schone leefomgeving voelt prettiger en is fijner wonen en recreĆ«ren.

Daarom verspreiden eens per jaar groepjes kinderen en volwassenen zich in en rondom het dorp, gewapend met handschoenen, prikstokken en vuilniszakken. Dorpsraad IJhorst en gemeente Staphorst nodigen u daarom van harte uit om tijdens de Jan Vosdag te komen helpen met het opruimen van zwerfvuil. We verwelkomen u graag op 21 oktober om 09.30 uur in de voetbalkantine aan de Burgemeester van Wijngaardenstraat 7b in IJhorst.